iPhone Xr vs iPhone 11 2021 / 2022 mana lebih berbaloi



Video perbandingan iphone xr vs iphone 11 , secara hands on dan pengalaman aku mengunakan kedua2 iphone ni.
Harap video ni dapat memberi manfaat kepada semua!

Followme anywhere:
instagram : https://www.instagram.com/wanadam_asca_tech/?hl=en
Twitter : https://twitter.com/AscaTech

——————————————————————————
FOR BUSINESS INQUIRIES :
Email : [email protected]
——————————————————————————

MY EQUIPMENTS

Camera – https://invol.co/cl6omys
Lens Sigma 16mm – https://invol.co/cl6omdi
Camera cage – https://invol.co/cl6omre
iPhone 11pro – https://www.facebook.com/mycheaper/

Powerbank phone – https://invol.co/cl6omw4

Lighting
Lampu Studio – https://invol.co/cl6omgz
Lampu studio – https://invol.co/cl6omew
Light Stand – https://invol.co/cl6ompm
Soft box – https://invol.co/cl6omgi
Back lights – https://invol.co/cl6oml2

Tripod/stand/stabilizer
Tripod (gamba dari atas) – https://invol.co/cl6omq9
Tripod (gamba dari depan) – https://invol.co/cl6omtc
Handstabilizer untuk phone – https://invol.co/cl6omrz

Mic
Microphone (sekarang) – https://invol.co/cl6omm1
Mic bajet – https://invol.co/cl6omm8
Mic comica (lavalier) -https://invol.co/cl6omne

PC
Mouse (video editing) – https://invol.co/cl6omiu
Mouse Gaming – https://invol.co/cl6omk1
Keyboard – https://invol.co/cl6omj4
CPU – https://invol.co/cl6omja
Motherboard – https://invol.co/cl6omjo
Graphic card ASUS Phoenix Nvidia 1650 – xde link harga GPU xmasok akal sekarang :p
CPU bajet (with graphics) Ryzen 5 5600g – https://invol.co/cl6omof

35 thoughts on “iPhone Xr vs iPhone 11 2021 / 2022 mana lebih berbaloi”

  1. Yg penting jgn kedekut duit cari je seller direct kedai cina.. mahal sikit tp berbaloi based on pengalaman aq beli dari reseller melayu semua mcm cilaka jual set yg rasa tak puas hati beli..asal laku je.. nak tukar tempered glass pon kedekut reseller melayu ni.. tak semua lah.. tp yg aq jumpa semua gitu.. ada la 5x beli kat reseller melayu berbeza.. semua sampah. then pergi kat kedai cina mahal sikit tp sgt lah puas hati.. servis baik.. set pon macam baru even 2nd

  2. Makasih bang review nya… Bagi kwn" Pakai phone sesuai kebutuhan kita… Yang perlu tu upgrade pendapatan dulu ye bro…salam🇮🇩

  3. Bang Saya tengok dkt Apple store iPhone 11 turun harga jadi rm2600 sebab iPhone 13 keluar betulke,ke Apple store jual iPhone secondhand jugak.

  4. Assalamualaikum,bang nak tanya, beli i phone used yg boleh di percaya barang dalam dia sume original dekat mana bang eh?bagi tahu sikit pls😦

  5. Salam bang..esok saya nak beli iPhone XS..tapi bila abang but review pasal xr ni saya terus haish lemah nya lah..sebab saya tak suka xr ni sebab camera belakang dia je ada satu herm

Comments are closed.