Kenapa iPhone 11 tak Layak Digelar "Best Gaming Smartphone"?



Beli Auto Cut-Off MFi Certified Lightning to Type-C Cable:
https://t.productlink.io/a142gh3

FOLLOW DI MEDIA SOSIAL:
Facebook:
https://fb.me/kamarulafiquez
https://fb.me/Techzoduz

Twitter:

Instagram:
https://instagram.com/kamarulafiquez
https://instagram.com/Techzoduz

25 thoughts on “Kenapa iPhone 11 tak Layak Digelar "Best Gaming Smartphone"?”

  1. iphone memang bukan best gaming,tapi dia best all rounded phone.walaupun dia tak push gaming spec tapi gpu apple tu boleh bear high res game tanpa masalah.so performance dia balance untuk semua jenis apps usage.

  2. Sekarang lenovo legion duel 2 lagi bagus berbanding 12 pro max.. Kalau korang tak caya cuba kaji pasal Fps antara 2 phone tu.. mana lebih bagus.. Tgok channel paanhanztech walaupun video dia terpisah dan boleh tengok channel lain pasal Fps

  3. iphone tak boleh cakap dia best gaming phone sbb dia bukan dalam category phone gaming. tp performance dia utk main game mmg mantap. sbb iPhone bukan dibuat utk gaming semata.

  4. Change country hanya ada pada iphone bro
    Android atau lain2 apk je atau app
    Time update hampes
    Iphone boleh change country untuk game
    Agak2 la iphone terbaik semua sperk
    Tengok game apa yang main
    Chage contry boleh ke dapat game yang kita nak
    Takda kan iphone saja
    Nama iphone dah besar bro….
    Fikirkan

  5. perlu kita faham, "the best gaming smartphone is differ from the best smartphone for gaming" ada betullah dia kata x patut digelar smartphone permua, tpi yg lain aku xsetuju, so gelaran yg sepatutnya untuk iphone( iphone 11 & 12 series) ialah the best smartphone for gaming. A13, A14 mmg power, A12 dah kalah dah dgn Soc Flagship android terbaru,A13 masih reliable and relevant

  6. ok make it simple. INI ADALAH 5 SEBAB kenapa gaming dekat IPHONE.
    1- 120Hz Touch sensing
    2- Touch screen yang tepat & GHOST touch
    3- Consistent FPS
    4- Optimize
    5- Synchronize

    5 POINT ni bro boleh cuba cari sendiri. πŸ˜ŠπŸ™ tq

  7. Masing2 dgn pengalaman. Bagi aku, walau aku guna iphone 4.. still aku rasa best main game.. hahaha.. tak la.. aku guna iphone murah ja.. tapi memang phone lain akan drop.. iphone.. terbaik.. kat sini bukan pasal nobat tak nobat.. pasal apa yg individu tu rasa. Kalau bagi seseorg tu dia rasa nokia 3310 tu the best gaming phone.. kita tak boleh nak kata apa.. πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

  8. iPhone ni org still main game dkt iPhone is becoz software dia yg optimise that it no more than that percaya la chip Apple yg dia buat bertahun 2 Tu bukan power mana pun semua nya dtg dari os optimise kalau Apple chip mmg leave behind in the dust trust me sbb org still suka lgi main dkt iPhone klau sembang gaming phone ???? πŸ€·β€β™‚οΈπŸ€·β€β™‚οΈπŸ€·β€β™‚οΈ Aku Rasa mmg X sesuai nk call iPhone ni gaming X kena dgn ciri 2 gaming yg dia Ada mungkin sbb software dia yg optimise sbb org kata Apple ni gaming phone ? πŸ€·β€β™‚οΈ Tapi actual nya Nama Tu mmg X kena diletakkan iPhone sebagai phone gaming seriously talk ini pendapat Aku Dan Aku Rasa pendapat Aku ni dh clear and clarify

    Kalau nk buat phone gaming iPhone kena Ada mcm mana Fon gaming android Ada semua yg diperlukan as a gaming phone baru claim dia Fon gaming hp jack pun takde mmg tak laa mmg jauh langit dgn bumi Hmmmmmm πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

  9. saya nak sentuh sikit beberapa perkara, perkara paling penting untuk memastikan game tu lancar ke tak bukan sbb game mode, tpi cip set dia , klau kita tgk iphone 8+ (2017) main pubg grafik hd , extrem .Cuba tgk fon ii gaming skrg same je kn. fon dh berumur 3 thun still performance dia mantap, itu bru cip set A11 skrg dh A13 bayangkn. kita smua notice yg A13 lagi padu dri SD866+ so yg mmbuatkn anda rasa best kn fone gaming tu bukan pengalaman tpi aksesori, tkpernah masuk tournament tk thu rasenye guna android. That's y pro player smua using iphoneπŸ˜ͺ

  10. Umm.. Saya tak tahu nak agree ke tak yang iphone tu bukan best gaming smartphone sbb sya tak pernh pakai iphone.. Ipad ade.. Slama ni sya pakai android je utk fon.. Sbb stiap kali sya nak beli iphone, org ckp jgn sbb battry die tak setahan lama mcm android, pastu ade app kene bayar, pastu tak boleh pkai iphone bertahun2 sbb ios ada limit.. Tp kalau dr segi lagging dan camera saya sokong iphone.. Dr gaming saya tak pasti, tp yang sya tahu kalau sya main game ni kdg2 berjam2 mesti perlu fon yang battry tahan lama dan cepat cas.. Sbb tu sya tak kisah kalau pakai android utk main game.. Lagipun, bukannya saya nak jadi pro gamer atau jdkan game sebagai kerjaya saya.. Saya cuma nk main game utk hobi dan luangkan masa je.. Walau apa pon, saya tetap sokong iphone user juga kalau nak main game.. Setiap org ada cita rasa sendiri. Sya pilih android pun sebab boleh pkai bertahun2 hahaha malas nk bazir duit asyik beli baru, lain lah saya kaya huhu. Mungkin juga saya kurng ilmu pasal iphone jd maaflah kalau tersalah ckp.. Saya tahu dr mulut org lain. Pasni, kalau rajin saya buat research sikit pasal iphone 😊

  11. Walaupun aq tengah pakai iPhone 11 pro max aq still sakit hati dengan battery aq ni jenis jaga fon x nak la smpai main fon kena charge bnde tu battery gak bukan barang turun dari langit,so klu lenjan sambil caj drop jgak battery tu…. Aq setuju kalau utk iphone bukan the best gaming fon sbb gile ke nak lawan fon gaming gile giler kat luar sana yang pakai sampai 144hz pastu battery 6000mAh siap ade air cooler lagi tambah cip 865+ 5G lagi mmg sah sah la iphone aq kalah wei kalau bab hardcore gaming …asus rog phone 2 pun boleh main game PES,pubg smpai 6 jam straight pstu boleh rasa sejuk je sbb air cooler …jujur aq cakap aq user iPhone takkan iktiraf iphone best gaming fon sbb
    1. FPS iphone akan drop lepas lama main game
    2.fon siyes panas Siya main game lama habis lama aq lenjan dlm 3 jam fps agak drop dan panas fon
    3.pengalaman gaming kejap je ialah sedia maklum battery iphone 11 pro max 3996mAh je nak compare gaming fon yang 5000 – 6000mAh ….aq sekarang tggu asus rog phone 3 je utk official kluar kat kedai terus aq up dan aq yakin asus rog phone 3 is the best gaming phone ever at the moment

  12. Aq masih xpuas hati dowh dgn mamat ni kutuk bukan main eh kau iphone pandai pandai je dia ni ckp iphone ada apa je logo hah logo kepala otak kau dia ni noob geng biar lh dia ni x tahu pape pon Ok eh Kau sila listkan ya 10 pro player Malaysia pubg yg menggunakan android untuk pubg ok lah aq bgi chance Boleh cod boleh mobile legend gak ingt eh proplayer kalau kau x dpt dlm masa 24 jam hah xde pape

Comments are closed.